tekan follow kalau suke ye

Monday, November 7, 2011

BERAYA DI PERANTAUAN MELAKE..?


Assalamualaikum w.b.t


Tunjok gambo makanan dulu la ye..hehe


salam adil adha buat semua orang islam tak kira di mana anda berada.. :) lame suda aku tak update blog..  see dah jadik rumah usang dah haa.. bersawang dah adoiii..huhu maap ya kalian2 semua.. cakap cam la ade orang view blog ko ny hari2 cik eka oii..haha


hmm mesti korang sekarang ny tengah bersuke suki dengan family korang an.. wawahhh tahniah la beraya sakan kat kampong.. aku?? raya kat perantauan weyh..hahaha ko ade??:p


sadis doe  tak dapat beraya dengan family.. dah a akak2 aku dok tepon je koje.. cehhh nak jelez kan aku le uh.. tak dapat a..hahaha mesti korang tertanye2 kan perantauan mane la cik eka ny dok tercampak nye kan..kui3 bek ko angok iye kan ape yang aku cakap.. kalo tak aku cepok2 palo uh kang..haha soryyy keganasan suda kelua..ahahak :p


cer teke aku kene beraya dekat mana?? haha aku kene beraya dekat umah sewe aku weyh dekat merlimau ny.. adehh sadis2 dok teperok je kat uma nak kuo beraya nak g uma sape.? sedare mara? macam ada sedara dok kat Melaka ny kan..haha


nasib badan la labu.. sebeno2 nye ajat dalam ati memang nak balik tapi mengenang kan last week baru je balik sebab nenek sedara aku meninggal so tak jadi a balik mgu ny even hari raya.. 


tak pe la sekali sekale beraya dekat tempat orang kan..haha ayat penyedap rase..kakah lagi pun tambang nak balik Pahang mahei kome tau dok..sekali trip da dekat 30hengit..waduhh pengsan aku kalo tiap2 mgu balik..uhuhu


lagian next week poli da mule nak bg otak aku jem aka serabut alam macam satu bencana alam yang sangat besar melanda..adehh itu lah penangan final exem..


korang tau tak ape aktiviti aku sepajang hari raya ni.?haha aktiviti nye tgk tv,, masak,, makan,, tgk tv balik,, ngadap lapPy facebooking,, blogwalking,, skodeng2 mlife,, selak2 buku sikit and now dok ngadap lappy semule tengah dok menaip entry hari ny.. ish3 kesian kami weyh.. adehh


tapi ape pun ny la pengalaman yang tak sume orang dapat..:) n yang paling penting nanti cuti sem macek aku nak buat lemang lagi..haha khas tok ank buah tercinta iaitu aku..kah3 terbaek aok.. kau ade.?kompom tak do..muahaha


lemang tu beb.. korang balik raye pon lemang kene share2 tau aku nanti hahhh amek kau sume aku balon sendirik tak payah nak berebot2 dengan hangpa suma.. terutama bahagian kepala tu kan walahhh my faverut..kui3 okeyh da membebel pasal lemang pulak..haha bukan ape saje je nak kasik u ols jelez..


al maklom le saya anak buah kesayangan..wekk pasti anda,, anda dan anda jalius kan2..haha tak payah cakap suda jelas terpampang di raut wajah anda..kah3 :p sila muntah hijau sekarang :p hmm nyum2 tak sabar nak cuti sem..ekeke


ukeyh la korang dah panjang berjele2 bak red kapet dekat anugerah skrin hari tu je post aku kali ny.. ntah kowg bace sume ke tidak.. ntah2 skip2..mueheheh.. bukan aku tak tau angpa tu pemaleh na mbace panjang2 sama la sama ente..kikiki


pape pun tunjok peace jela..haha



ukeyh la 

J

adios amigos



5 comments:

Popoi said...

hermm,, xpe,, braya la jgak tu,, huu samat hri raya k!

♛ Dea Arematt ♛ said...

slm aidiladha!!..:P

cik eka said...

popoi : huhu
tak beraye la wk dok uma je
btw thx komen n follow ye^^
:)

dea : samat ari raye :)

Hizami Rahim said...

selamat beraye di perantauan. haha.

cik eka said...

hizami : heheh da selamat da pn
:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...