tekan follow kalau suke ye

Sunday, December 30, 2012

PHOTOSHOOT PENUTUP TIRAI 2012


assalamualaikum..


sedar xsedar dah nak habis tahun 2012 kan. Dalam taun ni dah macam2 bende yang aku kene, aku tahu, aku belajar. Macam xpercaya habis dah taun ni an an an. Angguk2 geleng2 tunduk2 *panggggg dekat kepala kau (mendapat sejibik dengan haku)hahaha.


Entry aku ni sebenarnye nak cite pasal photoshoot yang baru aku pegi haritu hahh. Over kau senah itu pun nak cite.wakaka suka suki kuku kaki koi la. :p


moh la tgk gambor dulu walaupon *tangan ke bahu mata keatas.. erkk nampak sangat kau fake. pangggg xd kena mengena la bingai. Tau dak bingai tu apa dia..? Apa dia xtau.ish3 kasihan beta melihat rakyat jelata beta xtahu makna perkataan BINGAI. Yang sebenar2 nya makna bingai itu adalah aishhh ............ *tolong isikan tempat kosong ini.. terima kasih :p



panggggggggg sekali lagi xde motif la ko peah. LEMPANG mau ka..?erkk xmau2 ampun2 
=_= 


Ingat tak aku ade cite pasal photoshoot dalam entry pasal ujang follow blog haku..? Pasti anda tidak ingatkan entry perasan habis retis follow blog aku tu..hahahaha sakai itu pun mau cerita ka bro.. Macam selalu suka suki kuku kaki koi la.. :p



Dari tadi dok melalut. Hang melalut apa eka..? ka hang nak mintak penampaq dengan cek nih..?



xmelalut dah la..ishhh 
actually aku pergi shoot ni sesaje je nak lepas gian lepas shoot yang pertama n kedua..hee nampak xbetapa aku ni seorang yang sangat malas nak update.. :p 



so hari sabtu 29.12.12 aku pergi lah ke kuala lipis dengan member aku 2 orang. Pada asal nye xplan pun nak berphotoshoot dgn set2 lipis yang lain. Sebab aku just deal dengan k.ina sorang photog dari lipis.



kecik molek comey je orang nye weyh.. tengok dekat facebook nampok la gedang sikit.. GEDANG tu besor.. Ada paham ka macha..heheh last2 bila aku dah parking je dekat residen cafe lipis tu nampak pulak photog lain dari lipis..



dan terus jemmmm..grrr ape yang jem..? kepala hutak aku la cek.. dalam mind set haku semalam ah sudah kenape ade budak azmi ni kat sini.. jangan cakap die nak shoot sekali dengan kak ina memang masak lah aku..



hai maklum lah depa powerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.. =_=
lagi pun diorang selalu shoot talent2 hak yang cun2 jah.. aku..? huhhh... -_- itu yang bertambah2 la keseganan..grrr 



ape lagi haku ni edisi keras bedegang wey macam konkrit..keh3 :p last2 sembang punye sembang betul le ape yang aku agok.. ketaq lutuq habaq hang.. dah la ramai pulak tu..aiseh men gua malu la brader yang amek gambar gua.. 


GUA MALU GUA MALU *=_=* 
larik sorok muke bawah ADISA...grrr



tapi kesimpulan yang aku dapat xkenal maka xcinta.. 
Yer dok..?heheh



hangpa xrasa panjang ka aku punya post nih.. hangpa nih mesti skip2 ja kan..ish 
moh la kite negok gambor koi hok xseberape terh.. keluar doh bahasa pahang koi..haha




yang shoot untuk theme black n white ni meh click kt bawah ni meh

aku deal dengan kak ina ni lah..comel habaq hang..comel gile kot..
tengok gigi die pun alahai cumel nye memang xsangka ore hok comey nih dah jadi mok ore.. huhu =)




hok nih pun cun der..
aku cakap dari segi editing ea bukan ore hok dok dale gambo tu..
cepuk kang




sumpah aku suke dengan hok nih..
lai2 singgah ke fb abam kanda jebat :)



apa pun ni lah pengalaman yang paling aku xboleh lupe untuk penutup tahun 2012..
kalau aku rajin aku cite le photoshoot hok dah basi dulu tu yerh..haha
kalau.....



*sempena tahun baru ni kan aku rasa nak operate blog ah..grrrr huduh doh negok.. berat nanang mung..hohho



till then


senyum sokmo
C=


adios amigos


Saturday, November 24, 2012

MAGIC ACTION FOR YOUTUBE


assalamualaikum w.b.t


hari ni aku nak tunjuk screen laptop aku bila tengok youtube..
lawooo oooo...
lailailai


point aku nak cite kat sini aku ade tools baru dalam chroome aku..
atau lagi tepat dalam extension..heheh




so ini yang dipanggil extension..
see punyalah banyak aku download dari chroome malam ni ja..
memang lembap habis wa ckp lu..
tapi puas hati..heheh




sebelum suis di mati kan..
anda nampak terang benderang lagi kan2..
heheh



hahh dan yang ni lampu die dah padam
tengok suis lampu tuh..
tadi kt atas and skrg kat bawah..
heheh kan ke magic tuh..

dan kalau korang nampak putih2 tulah snow..hahaha
saje je mengatai nak download..
kununnye nak mencantikkan lah..hahahapuih





haa yang ni lah MAGIC ACTION FOR YOUTUBE
mai pakat serbu link ni


dah masuk link tu korang add MAGIC ACTION FOR YOUTUBE
nak lagi jelas TEKAN SINI dan SINI


dekat blog beliaulah aku jumpe bende alah ni
ape yang dah aku download..?
*MAGIC ACTION FOR YOUTUBE
*PHOTO ZOOM FOR FACEBOOK
*PRETTY FACEBOOK CHAT
*SNOW
dan 
*TURN OFF THE LIGHT



berbaloi jugak download..
sebab mata aku xberape nak tahan bila hadap laptop lelame..
nak2 time hadap youtube tengok movie kan belakang tu plain ja putih lagi mate aku besor kecik le..
hadeh..


bile ade magic action ni sekurang2nye xdelah pedih semacam ja mate aku..heheh
so credit tu fizGraphic


se you soon..
papai

c: xsabar nak habis practical nak balik merlimau jumpe kekawan lame..toink3
assalamualaikum 
:)


Saturday, November 10, 2012

MOTIF APA KAU DOK MENCARUT NIH..!


assalamualaikum w.b.t


tangan aku rasa sangat krem krem dan krem..
dalam erti kata lain kekejangan..
semuanya sebab aku dah lama xmenaip kat ruangan ni..


banyak dah perubahan dalam dunia blogging ni..
dulu nak tengok komen pun senang je la ni punye lah payoh..
adududuiii sukar sekali cek..


oke tuan2 puan2 jangan jadi macam saya ya..
ada blog tapi xupdate dah berkurun..
kasihan sama blog saya ni..
saya xbagi pun nafkah kat die asyik bagi nafkah kat fb ja..
hahahaha


bila aku bukak je blog aku ni mesti aku tengok jumlah yang same jugak follower aku..
hahahaha dah sah2 la sebab jarang update sory aku buzy (sangat)..
maklum dulu study sekarang study sambil bekerja..
sila rujuk DISINI


memang penat tahap tepu habaq hang
aku xsabaq nak balik pahang
tapi pas je habis praktikal terus kene gerak ke melaka
dah kene daftar..


gila xgila 8hb dec 2012 habis praktikal 11bh dec 2012 kena bergegaas ke melaka..
oii macek gua jauh macek
langkawi beb LANGKAWI
bukan nye dekat melaka jugak
aiseh memang aku hangen2..


dah lah dah plan macam untuk cuti nanti last2 haram xd cuti..caittt
mane la dan nak jumpe mak mertua aku nanti..huaa 
sangat2 lah sedih 
:'(


aku rasa macam xde motif ja aku dok merepek kat sini..
macam bangang pun ada aku tangok..muahaha
hello aku cakap dekat diri sendiri larh..
hahahahaha




ini rupa sebelum hadap report


dan ini rupa selepas berjaya mambuat 2 3 muka surat..
grrrrr aku mengantuk


lokasi : baron bay bistro..
time : lepas pergi kenduri orang kawen


muka dah sememeh i need to go
till then..
wait for my next entry
kalau adalah kan..hehehe


ops lupa biar lah apa orang nak buat pada kita asal kan kita xmacam orang tu..(",)
senyap xbererti kita kalah cuma tunggu masa nak sepak mulut puaka macam kau ja..hahahaha boleyh :P


adios amigos

c:)



Sunday, July 22, 2012

DUA MINGGU BERPRAKTIKAL DI DE BARON RESORT + UCAPAN PUASA


assalamualaikum w.b.t



panjang naahhh tajuk entry aku kali ni..hahaha
two in one 
:P


maklom la i kan terlampau rajin..hahaha 
kau tahu ape..keh3


pertama sekali nak ucap selamat berpuasa kepada semua umat islam 
tak kisah lah korang dekat utara ke selatan ke timur ke barat ke kan
yang penting korang semua islam kan
erkk ape la yang aku merapu ni


ni la dia penangan bila dah lame tak update blog
merapu tak ingat dunia..


so semoga perjalanan puasa kalian penuh 30 hari nahhh
kalau ladies macam aku ni tak pelah tak cukup
ehem maklum lah setiap bulan ade ABC
hahahahahahahahaha


tau tak apa dia ABC tu..?
ni aku nak bagi korang memikir la sape pandai sila lah jawab nahhhhh...
hahahaha


so back to the 1st story
dah dua minggu aku berpraktikal 
mana tempat aku praktikal..?
haaa ni mesti korang tak tengok kan aku nye entry yang ini kan
aishhhhh


untuk pengetahuan aku sekarang praktikal dekat De Baron Resort Kuah Langkawi
untuk 2 bulan pertama aku ni aku kene letak dekat front office dulu
kau tahu tak betapa seksa nye kaki aku dok dekat department nii.....


sakit berdenyot2 kot tapak kaki aku
paling sakit bahagian tumit
kau bayangkan lah front office kan kene berdiri mana ade front office yang di sedia kan kerusi untuk duduk
perhhh aku punye la seksa doe dok bahagian depan
macam haram je


sakit woooo 
:'(


so far selama dua minggu aku praktikal ni alhamdulilah tak de kene buli cuma penat jelah
maklum lah resort ni kekurangan staff
kesian aku......hmmmm


buat masa ni aku still tak reti lagi nak check in dan check out kan guest..
perhhh kau bayang kan dah dua minggu aku duduk dekat sini itu pun aku tak reti lagi 
hampeh kan..
hahaha


otak gua slow der...
hmmmm
sian aku kan


udah lah membebel nye ni kau bukan baa pun
sume pakat main skip ja
hahaha


adios amigos


SELAMAT BERPUASA
*raya i raya dekat resort..hmm sadis


papai
:)

Thursday, July 5, 2012

PRAKTIKAL DI LANGKAWI


assalamualaikum w.b.t


alahai lama nya aku xupdate belog kan3
anguk la sikit ah ye deme ni..haha


dah malas nak taip pepanjang deme bukan bace pun kan..
sume main skip2 je kan..haha


meh tengok ni



mudah-mudahan segala urusan aku di sana sepanjang berLatihan Industri berjalan dengan lancar..amin
kawan2 doa kan aku jugak ye..


petang ni pukul 6 dah bertolak dari klia ke langkawi
start praktikal 9/7/12
nampak xkesungguhan aku nak g praktikal..hahaha
awal siot..kau ado..keh3


SAMBIL MENYELAM MINUM AIR
*tapi masalh nya aku xreti berenang..hahaha


perasaan sekarang cuak nk menghadapi Latihan Industri.....
weyh tolong sesapa tolong ganti kan aku untuk L.I ni...
waduh naya doe..
hmm


da la xmo taip panjang2 tau korang xbaca habis...


adios amigos
:)


Monday, June 18, 2012

PERH RETIS TERHANGIT FOLLOW WA BEB..!

Assalamualaikum w.b.t


weyhh uols mari sini mari sini *ala2 mak nyah dok jaja cita keliling kampung
haaa ny nok nak habaq mai kat hangpa suma..
perh kepoh gile keh4..
ade aku kesah
 
 
ni korang harus tahu ape yang aku nk bagitahu ni weyh..
naye sape xamek tahu..kui3..
 ade sorang blogger femes tu follow aku la weyh siap komen lagi..
 
 
perh ini yang buat wa rasa nak nages tahap hingus hijo leleh ni..muahaha
gua xsangka yang dia datang jenguk gua punye blog picisan ni..=.= (tacing jap)
dah follow siap komen lagi..hahahahaha (ketawa bangga):p
 
 
hangpa tau dak sapa yang dok cek kabo ni.haha
tak pa cek tau hangpa suma mesti xtau punya..
 
 
 
 
haa da tau dak..?
weyh UJANG weyh yang follow gua..
perh xku sangka xku duga dia datang menari2 di blog wa..
ini yang gua nak riak takbur bongkak dengan hangpa suma nih..ekeke
boley.? boley dok aku nak lempang hang eka over tauuuu..!
hahahahahaah dengki letew
c:)
 
 
perh terima kasih banyak la abg ujang sudi datang follow n kumen rumen dlm blog teman ni..hahahaha
maceh2 lain kali dtang lagi ye3..
 
 
nak mintok follower 2k buley..?koh3 
ala ujang an ensem bak kate kak YANA..heuheuheu
 
 
anda kalau xcaya tengok sendri dekat kotak follwer tu..
maap le pc akok teman ny xley print screen meluatttt..hahaha


owh ye actually aku nak update pasal event photoshoot yang aku join tadi tapi dah nampak ujang follow xjadi a..
kansul2 = cancel
OH MY ENGLISH
hahaha


tapi nak tempek gambar photoshoot siang semalam..ngee
sekeping sudoh kang muntah darah kang..muahaha
 


 
kucing2 i malu la..
1st time join photoshoot..hoho
 
 
adios amigos

Sunday, June 10, 2012

OH MY ENGLISH


assalamualaikum w.b.t


entry pertama dan maybe terakhir di bulan june..hohoo
sebab malas nak update..
ok guys aku malas nak taip panjag lebor..
hangpa tonton jela video hanis zalika cun ny ye..


OH MY ENGLISH




thats mean = itu adalah kejam..
ohokz aku salu sebut natang ni..kikikiki
malu2 =_=*


larik laju2 sorok muke 
huaaaa
:'(


kite xreti cakap omputih..
hmm belajar2


adios amigos


larikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk...
c(:

Friday, May 18, 2012

KEKOK BILA DAH LAME TAK MENAIP


assalamualaikum w.b.t


panas nye lahai pahang nih
time2 aku balik cuti semester tak nak pulop hujan hak deras terh..ahaha
haippp ape la bersyukur la sikit weyh
siku kang..!
tapiii.. nak jugak tapi2 ea.. tapi pe ha cik eka oiii..?
tapi aku rase MELAKA lagi panas
oke larik laju2
*erkkkkkkkkk


hehehe
topik saya hari ini bukan pasal panas tapi pasal tangan saya sudah kerem sekerem nye nak menaip..
maklom la kalau kau update dengan blog aku ni ce la tengok bape abad dah tak update blog
hahahaha


lama terh 
*terh = tu (bahasa pahang)hehe


masa aku nak update entry ini sila kelik maceh
segala yang aku nak taip sume nye berterabur
sama la time aku dok menaip la ni
bape kali salah taip
sadis


memang gagal aku kalau nak jadi setiausaha <-- betoiii dak nih
haa kan jadi cenggitu le jadi kompius 
macam mana ejaan dia nih
hahahaha kasi jem ana punya otak laaa
ades


pokok nye kalau dah lame xupdate blog memang lah jadi macam aku ni
skill nak menulis hilang
skill nak merapu tahap tepu pun dah kurang
lagi skill perah otak nak update perhh lagi lah weyh


bayang kan aje la dalam sebulan aku hanye update 3 cite je
lagi pun bulan lepas aku agak bizi
yelah mana dengan kelas pack gile babeng
omg
*letak tangan ke bahu dengan menganga kan sedikit mulut anda (lakukan serenta) 
heheheheheh


tapi aku tengok blogger yang tahap retis artis terh pun bizi gak dengan komitmen masing2 
tapi still boley update selalu
so ia hanyalah alasan bagi orang2 yang malas macam hakus..keh3
*bek ngaku siap2 sebelum kena cop mohor
:p


adios amigos
:)

PULAK DAH..MANA SATU NIH


assalamualaikum w.b.t


korang ingat tak entry aku yang pasal solidariti-buat-palestin 
tak ingat.. ha da pegi klik link tu


kan hari tu kita d war2 kan pasal penukaran dp untuk membantu saudara seislam kita di palestin..ingat tak..?
tak ingat gak g le bace balik entry tuh..


tadi sedang berfacebookin terjumpa pulak ini
oke aku tolong print screen la tok hangpa hak maleh nau nak klik uh kan






pulak dah..mana satu nih
kan kompius


tapi kite xtau kesahihan cite ni kan 
so pada aku xsalah kita nak buat dp gambar hak cekelet2 ny
semua nyer atas niat kita kan


niat aku tok letak dp tu utk saudara2 aku di sana
lagi pn bak kate mat luthfi KECELARUAN MAKLUMAT
hahahahaha


kadang2 internat 
*weyh macam mane eja internat <--- macam ni ke..?
haa kan kecelaruan melande fikiran ku
kompius2 ase betol dah tu
ngeh3


oke berbalik pade kadang2 internat (<---betol ke x nih.??) ahhh gasak bedal saja hahaha
ni bukan boley pecaya 100% pun
kadang2 bende baik boley jadi buruk
bende buruk bertambah2 lah buruk


so natijah nye ambil yang jernih buang hak kotor hampagas bedebu besawang sume uh dalam lubang jamban
kikikikikiki
*pengotor
:p


adios amigos

Tuesday, May 15, 2012

SOLIDARITI BUAT PALESTIN


Assalamualaikum w.b.t
tetibe nak update blog
waktu magrib plak tu
ades


nak update sat ja ye
sementara semangat berkobar2 setelah berkurun berabad lame tak update blog
hohohohoho


aku cuma nak mintak tolong kalian
esp for muslim ISLAM
tolong baca dan kemudian tukar lah DP facebook anda
sesungguh nye ia amat membantu


Minta TOLONG semua sahabat Menukar gambar profil anda 
Tahanan Palestin yang berada di Mogok Lapar memerlukan Bantuan anda, 
Sila Kongsi Status ini dengan kawan anda untuk menyebarkan KESEDARAN tentang Mogok lapar yang terbesar dalam sejarah .. 

Bilal Thiab ... 76 hari 
Thaer Halahleh ... 76 hari 
Hassan Safadi ... 70 hari 
Omar Abu Shallal ... 68 hari 
Mohammedd Al-Taj ... 60 hari 
Mahmoud Sarsak ... 54 hari 
Faris Al-Natur ... 47 hari 
Jafar Ezz Al-Din ... 53 hari 
Abdallah Al-Barghouthi 32 hari 

lebih daripada 2000 Banduan .... 27 hari 

Berkongsi dan jangan biarkan Media Barat mengebumikan kes mereka, 
semua mereka meminta HAK ASASI mereka sebagai tawanan perang, 
hak Lawatan, Hak pendidikan dan hak-hak lain yang diisytiharkan oleh undang-undang antarabangsa. 

*mereka terseksa setiap saat, dan boleh mati bila-bila masa sahaja, 
ada yang telah turun 30 kg, bleeding di beberapa bahagian di tubuh, 
dan gigi pun luruh,,, 

sama-sama kita banyakkan taubat & berdoa untuk ikhwah kita di sana,
tolong sebarkan ke semua group yg ada, ini antara usaha kecil yg boleh kita buat , Perang Media ! 


oke dah baca kan
so aku mintak sangat2 sasape yang tak tahu lagi pasal mende ny boley la ke link ini


kat situ banyak gambar2 po5 pix untuk semua gen
pilih je mane yang berkenan


cara nak buat 
korang save gambar right click la itu pun aku nak kene gtau ke
or korang tekan jelah butang download kt fb terh


dah lepas tu korang post macam biase dekat fb korang n buat la dp
so easy
jom lah buat tok saudara seislam kita di PALESTIN ye..


adios amigos

Monday, April 30, 2012

RUMAH PUAKA DAH


assalamualaikum w.b.t


toleh kanan toleh kiri
pandang atas pandang bawah


okey now u are in rumah puaka zone
which is danger/death zone
be awere
muahahahahahahahahaha


moral : rumah ku dah ade penunggu
:p


tolong sape2 nak tolong update kan


adios amigos

Friday, April 20, 2012

FIRST PAINTBALL BERPAKAIAN CHEF


assalamualaikum w.b.t


pada 18/04/12 bersamaan dengan hari rabu yang memenat kan dan menyeksakan
meh kite gelak sakan meh
huahuahuahuahaha
sakai!!
:p


nih cek nak story sikit nih
hari rabu hari tu jabatan aku ade buat hari inovasi 
so aku and budak2 kelas aku kene masuk kitchen
untuk jualan kelas
tapi duit maap la bukan dapat dekat kami powns
nyampah


collection kitorang tok event tu ko tau dapat berapa..hahaha
ce teke ce teke
kami just buat pizza sahaja 
at first kami buat doh pizza tu just 15 kg
tp akibat kesedapan yang amat so pemintaan pn tinggi terpakse buat yang lain kot
perh penat nak mati oiii


aku pulak kena datang 2 hari berturut2
petang selasa n pagi rabu sampai habis
memang terbaik wa cakap lu
hahaha


penat penat penattttt


tapi yang penting seronok tengok jualan habis
macam goreng pisang panas
booth sebelah kami pun tak laku
padan muke
kahkahkah
jahat tak aku..?
:p


collection yang kami dapat hari tu je 
jengjengjeng
kami dapat la dalam 5oo plus2 gitu
banyak tuuu..
mekasih kawan2 yang datang memeriah kan karnival hari inovasi JABATAN PERLANCONGAN DAN HOSPITALITY untuk sesi DIS 2011
:)
mekasih jugak beli pizza kat booth kami nah3
:p


ko tau tak yang sebenar nye aku nak cite pasal main paintball
tapi sebelum tu kena cerita pasal ape yang jadi sebelum main an
hohoho


ok cerita pada sebelah petang selepas abes event pulak ye
harap anda jangan kompius
ahaha


macam biasa hari rabu hari koko sedunia kan
bukan koko kopi tu ye murid2
ini kokorikulum ye
yang sepatut nye di amek pada sem 2 tapi aku sem 3 baru struggle amek natang ni
muahahaha


kesah pulak aku kan
ape yang penting aku bukan repeaters tapi aku extand koko sem 2
*erk korang paham ke idok ni..?


yang sebenar2 nye petang tu hari terakhir koko
sepatutnye ade test bertulis 
tapi test bertulis bertukar menjadi test bermain
hahahaha


main ape.??
main paintball la 
main paintball berpakaian chef....


kau mampu pakai baju chef yang putih lesi tuh turun padang main paintball.??
mampu.??
dah sah2 ko tak mampu punyer
keh3


just imagine 
hari tu cakap nak buat test
so mati2 ingat test bertulis 
dengan selambe nye berjimba pakai baju kitchen
last2 sampai hahhh amek kau kena main paintball seyh


wakluuuu
baju aku la dol..
dah la baju putih tak kan nak main kotor2 ni kot
waduh memang kes naya gini
hahahaha


tapi overall sukan paintball ni memang best gile
event pade game kedue aku kene tembak tepat kaki ibujari kaki aku dan menderita kesakitan tapi tak pela 
itu la yang di nama kan pengalaman cik senah oiiii


terima kasih en Zid sebab buat test koko ni test bermain paintball
terbaikkk a
lain kali kalau ade pertandingan paintball ke sila invite aku
kena bayo bape pun aku sanggup
owhh aku dah ketagih
muahahaha


meh layan picture yang sempat aku amek


sebelum bermain paintball 


tengok ni baju suci je
mabeles uols 
putih lagi suci



haa ni dah second game la ni
kau tengok baju aku
tengok2
bersih kan ade tompok2 cat oren
hohohoho
terbaik
:p



dan ini la habuan nye untuk second game
trimas sebab attack kaki aku
mengonk
hahahawau


planning untuk dhk3c 
acara / pertandingan paintball
tapi 24 ni dah start final
bile lagi nak main ni
sobs3


ketahui lah sesungguh nye aku dah gian aka ketagih
tolong la bagi aku main tolong la
:(


adios amigos

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...