tekan follow kalau suke ye

Saturday, January 28, 2012

SEBELUM MAKAN ULI DULU


assalamualaikum w.b.t


entry ni aku nak buat ringkas seringkas nye
sebab musabab 
aku nak melantak laksa buatan membe2 aku
hahaha


dorang masak aku makan
hahaha
memang patot korang masok tok kitorang berdua
maklom la kitorang tak balik kampung pun taw
sadis


actually aku nak cite 
well dari tajuk pun kau dah tau kan aku nak cite pasal apa
hahaha


of coz la nak cite pasal makanan
dah nama pun sebelum makan uli dulu
for sure la pasal makanan
heheh


ok nak cite pasal kitchen hari jumaat ari tu
means semalam la kan
hehek


dah la malas nak tulis panjang2
tengok jela gambo ni






 













ini aku yang decorate sndirik tau
comey kankankan
hahaha



ini pun gua yang buat
hahahaha
(gelak bangga)
kah3
:p



ini pulak pizza yang gng aku buat
nyum3
:p


jempot jamu mata
hek4


adios amigos
time melantak laksa
papai
:)

Tuesday, January 24, 2012

VOUCHER KU TERBANG MELAYANG KE KAYANGAN


assalamualaikum w.b.t


pada hari sabtu yang lalu
saya dan beberapa teman2 iaitu housemate saya
telah pun pergi ke mahkota parade aka mp dan dataran pahlwan aka dp


pergi dataran pahlawan bukan bermaksud untuk menjadi pahlawan yang cemerlang, gemilang, dan terbilang
dan pergi ke mahkota parade bukan la untuk mencari mahkota ala2 miss world
ohh tidak sama sekali
itu semua dunia2
kakakaka


pekejadah dengan aku ni pun ntah le
buang tebiat ape ko ni eka
meh aku bagi flying kick sikit meh


wahh ko bagi flying kick buat ape
ateh ce le deme bagi ke teman ni flying kiss ke
oh angin sampai kan flying kiss ku ini kepada sidia yang bernama norsyafika ahmad


yang mana sekarang beliau berada di paras tingtong
aku harap dengan flying kick aku ni dapat mengembali kan kewarasan beliau
oiii oiii oiiiii salah la


pembetulan2 flying kiss
ahahaha




mwahx3
hehehe
 i luv u beby
kakaka
:p


tibe2 beliau rasa rindu sangat dekat anak buah beliau
ades
rindu nye
T_T


merapu aka ikan kerapu dah aku ni
ades
sadis2
hahaha


maaf saya agak masuk air sikit di kala ini
huahuahua


anda dan anda
ye anda la
dah dapt voucher rm200 pemberian pm kita
ape belom.?


hahh tak nak amek.?
gile kaye dah kau ni pai tak nak amek voucher tu
hebat2
hahaha


korang dapat voucher tu hari kames kan
poli aku jela yang kena amek jumaat
selepas mengundi pilihanraya umom
ades


see sape kate umor 21 tahun je yang layak mengundi
tengok dari 18 sampai le ke atas ley je 
terbukti kita boley mengundi ape
tapi mengundi kat poli jela
hahaha


undi lah calon jpp
yeah
kalau tidak tak dapat la voucher rm200 kau tu
terbang melayang2 di angkasa raya
fuhhhh terbang la tinggi2 
:p




mari lah mengundi untuk mendapat kan voucher
T_T


voucher yang aku dapat ni dah terbang melayang2 dah uols
sekeping dekat thai kuang
sekeping dekat mph
hahaha


gud gurl
ehehk
:p


meh tengok buku ape yang aku beli meh










untuk pengetahuan kau kau dan kau
buku yang ala2 kanak2 riang tu untuk my niece
oh dah lame tak jumpe mereka2


novel je yang banyak aku beli
hahaha
sape nak mari2 lelong2
:p


ok lah sebelom aku chaw nak promot sikit
actually aku nak bagitahu kat kau dan kau
yang mana tengah mencari2 pendapatan lebih ley la klik di link di bawah


for your infomation 
kelab ni bukan la skim cepat kaya
sebab kita bayar just untuk pendaftaran
seumur hidup la sayang2 ku 


pape pun nati bukak website tu dan isi kan form dengan emel korang
nanti akan ade follow up emel
nanti ade mase lebih aku review pasal KELAB JUTAWAN ni ok


jangan lupe isi form kalau nak tahu macam mane cara operasi
hoho mcam polis pulak operasi opsssikap
kakaka


adios amigos

Sunday, January 22, 2012

JADI CIKGU.. CIKGU.!


assalamualaikum w.b.t


hohoiiii
sape lepasan spm tu jadi lah cikgu
no objection ok
hehehe




adeh ni sume gara2 tengok cite bff la ni
dah nak buat entry pasal cikgu
ades


actually nak cite
yang aku tak suke jadi cikgu
biar pun bapak si sari yanti dalam cite tu cakap yang kerja cikgu ni bagus


bagus la dari segi gaji, pencen sume mende alah tu
bagus lagi sebab it's a noble profession
tapi pada aku biasa je



mybe main point sebab aku tak minat untuk jadi pendidik
sebab tu aku cakap biase je
:P




lagi pun nak jadi cikgu kena tahu teknik
tapi aku nak ajar orang pun tak gheti
kalo aku yang ajar mesti diorang tak paham
even aku paham
ahahaha


lagi pun aku rasa beban kerje cikgu ni berat gile
sebab pada aku tugas cikgu ni just untuk mengajar
tapi aku tengok cikgu2 aku kalau sukan ke ape ke dorang yang bertungkus lumus


yela budak sekolah la kata kan
bukan macam budak2 yang dah dok kat ipta/ipts
dah matang and tahu ape yang kena buat even tak di suruh


kadang2 tu aku kesian jugak dekat dorang
sepatot nye balik sekolah pukul 2.30
tapi extand kadang2 sampai pukul 5
semua sebab nak siap kan itu ini
ok ni contoh masa hari sukan ye


eleh kau ni cik eka pandai2 je macam a ko jadi cikgu
pelempang mau.?
hehek


even aku tak koje cikgu pun aku tau jugak la keje2 cikgu ni
sebab akak aku cikgu
pasal tu la aku tahu aktiviti cikgu cikgi ni
paham.?


kau tahu tak 
macek2 aku sibuk suroh aku jadi cikgu
ayat nye mesti same
"awak jadi jela cikgu macam nora tu ha senang sok"


nora merujuk pada kakak gua lol
bukan nora elena ye
jaoh ya amat perbezaan
huahuahua


haa tengok 
tak semesti nye keje cikgu je yang menjamin masa depan
banyak lagi keja yang kite boley buat
as long ianya halalal toyiban
heheh


maaf la pade guru2 sakalian
bukan nak membedik ke hape
just nak cite yang aku tak suke jadi cikgu
heheh


cukop la akak aku sorang jadi cikgu
adik mak aku punye anak dah 2 orang jadi cikgu
sedara belah mak aku pun dah 3 orang cikgu
adoiii
cukop2 la tu


pape pun aku harap cikgu2 cikgi2 sabar la ye melayan keletah anak murid 
dapat student macam aku ni pun bagus
dua masa bm tido je koje
ahaha


terok nye lahai
anak murid sapo la ni
ekeke


point : aku rindu kan cikgu bm aku
cikgu ahmad zambri
dari form 4 - 5 dia la yang ajar aku


dia la cikgu yang paling sporting pernah ajar aku
sampai kan aku tido 2mase pun tak marah
karangan tak pernah buat dia rilek je
sampai cakap macam ni kot
"syafika buatlah karangan tu ye exam lagi seminggu"
i still remember that moment
:'(


pape pun doa kan agar allahyarham tenang kat sana


adios amigos

Friday, January 20, 2012

TAKZIAH KEPADA KELUARGA ALLAHYARHAM IZWAN PILUS


assalamualaikum w.b.t


takziah kepada keluarga allahyarham izwan pilus


tadi masa aku dok ralit tengok buletin utama kat tv3 aku tengok ade dua berita yang tergempar
even salah satu nye agak blur2 mase tu kan


first berita aku tengok berita pasal lyssa faizureen
dia komen dekat twitt pm kita 
dan ianya disiarkan kat tb kot
kau ado.?
pape pun tahniah ye
:)


ok dah lari tajuk dah ni
berita kedua aku tengok sipi2 je tadi
aku dengar pasal ade orang meninggal
tapi tak dengar la pulak sape name dia


tengok gambar pun tak cam weyh
sampai la housemate aku cakap yang izwan pilus tu yang dah meninggal


so google punye google
tengok beautifulnara
rupa2 nya betol la dia dah meninggal


pape pun semoga keluarga allahyarham tabah menghadapi dugaan
semoga allahyarham ditempat kan di kalangan orang2 yang beriman
amin 


rasa macam nak pegi je tengok allahyarham besok kat jasin
hmm


adios amigos

Thursday, January 19, 2012

15 RAHSIA PIKAT HATI LELAKI PART III


assalamualaikum w.b.t


masih ingat kah korang pada entry ini


tak ingat.?
dah2 g klik g
heheh


okey lah aku nak jelas kan hutang entry je
ade lagi 5 tips kan aku hutang dengan korang
tu pun kalau kau salu ikot perkembangan blog aku la kan 
hehehe


dah meh aku nak kasi tahu tips2 yang last ni


11. MENJADI TEMAN NYA KETIKA DIA SUSAH DAN SENANG


korang kena ade di samping dorang 
tak kira la susah or senang


jangan jadi macam Tasya dalam cite gemersik rindu tu k
itu pompuan manyak musibat wooo
last2 diri sendirik terjerot
aigo2
:p


12. TERLALU MANJA


bersikap matang dalam tutur kata dan tingkah laku.
lelaki ni tak bape nak suke pompuan yang bersikap terlalu kebudak-budakan aka suka merengek dan mengada2 
dalam erti kata lain gediks


yes bebeh i pun tak suke pompuan gediks
eiyuwww
meluat100x


13. SENTIASA MEMEGANG PRINSIP 


sederhana dan tidak boros di dalam perbelanjaan 
haa aku rase laki mesti suke
sebab bila pompuan uh tak boros so selamat a duit dia
kankankan
:p


14. ROMANTIK 


yang paling penting lelaki suke di manje kan dengan belaian dan kata2 yang romantik
tapi kan kalau asyik pompuan je nak romantik2 memang tak a
hahahaha


kalau saya saya suke di manje kan
suke suke
eheee
(^_^)


15. TIDAK TERLALU MENGONGKONG


selagi korang tak ade hubungan yang sah
means dah jadi laki la kan
so selagi tu lah korang tak boleh nak kongkong dia gila2 baben
paham


that the end 
hohoho


abes dah uols
so aku harap tips2 ni dapat lah membantu gegurl2 dekat luar tu takle sidia
hehehe


adios amigos

KREATIF DAN INOVATIF


assalamualaikum w.b.t


selamat datang batuk
selamat datang selseme
dan selamat datang demam
T_T


tujuan mention : nak mintak simpati
tak de olang peduli sama saya lorh
nages lagi
T_T


udah2 le tu ko ingat dengan dok melalak dekat dalam blog ko ni orang nak kesian ke
hahahahaha
tak do makno eh
:p


ok fine sampai hati kau
sob3
huhuhuh



kreatif dan inovatif.?
hmm ape yang korang tahu pasal mende alah ni



kreatif means creative lah
dan inovatif pulak maksud nya pun sama innovative jugak
heheh


sesungguh nya untuk pengetahuan kau
aku pun tak tahu ape maksud dia
ngehngehngeh



nak tahu maksud dia pegi google sendirik 
malas nak type panjang
korang bukan baca abes pun
T_T


actually aku nak cita pasal betapa kreatif nya kami
hahahaha
ape yang kreatif meh tengok gambo
:p



haa kreatif kan kami
ini la akibat nye kalau terlampau kreatif
hahaha



actually kitorang kena amik gambo berukuran passport
ala tok isi borang tu
tapi hasil gambo yang dia buat tu tak memuas kan betul
muke yang elok2 kiut miut dah jadi macam ape je
tu pasal balik je snap yang lain
hahaha



sangat kreatif ye uols
so pada sesape nak buat tempahan gambo boleh la datang ke rumah sewe saya ye
harga boley runding punye
keh3
:p


owh lagi satu harus di mention
bahawase nya saya la yang jadi juru photo mereke2 ini
adeh penat nak memuas kan hati masing2



aku dengan fina je yang tak banyak cekadak
hahahaha
yang si zana dengan lub itu tak kena ini tak kena
ayoooo
penat woo jadi juru photo diorang ni





last sekali harus aka wajib letak gambo tuan tanah yang bajet kiut
eiyuwww
*muntah darah cekelat
:p
hahaha



adios amigos

Wednesday, January 18, 2012

WORDLESS WEDNESDAY #8


assalamualaikum w.b.t




resume pelajar untuk latihan industri sem depan
sem ni ade satu je paper yang masuk final
hope jangan la repeat
nanti tak lepas aku pegi L.I
T_T


adios amigos

Tuesday, January 17, 2012

WAITRESS AND WAITRESSES..PEWITTT


assalamualaikum w.b.t


hari ni aku tak nak membebel panjang 
setakat nak tunjuk gambo je uk bebeh
hahaha


tapi sebelum tu mukadimah dulu nah
hehehe


peristiwe penangkapan gambar ni bersempena dengan pertabalan aku sebagai ketua waitresses
kehkehkeh
sila kan anda anda dan anda percaya
:P


tak de lah actually gambar2 ni baru semalam time kelas f&b
food and beverage
excited kemain doe pakai baju ni even aku pakai agak suwey 
sebab ade yang tak lengkap
hehehe


tapi tak po aih janji i suke uols
:p


dah2 meh tengok gambo2 yang aku sempat snap
tapi kebanyakan nye banyak yang blur
hampeh


ini bermakna kena beli DSLR la
T_T





aku suke tengok pix ny
nampak cam guna dslr je
kahkahkah
*perasan punye minah
:p





ini la jejaka's dalam kelas aku
tapi ade sorang tak datang
menambah kan kesuweylan
hahaha





 gambau syok sendiri mesti la ade 
kikikiki


time to sleep
mata2 
ngantuk sokmo
T_T


adios amigos

Sunday, January 15, 2012

PABILA ORANG BERTANYA "EH UMO BERAPE YE"


assalamualaikum w.b.t


awak2 umo bape wk.?
erk sambil garu2 kepala
la knpe.?
saya tnye umo je bukan tanye soalan yang pelik2
ades


haa ni la masalah aku sekarang
bila je orang tanye aku umo berape mula lah macam berok tergaru sane sini
kehkehkeh


aku rasa semacam je nak jawab bila orang tanye umo2 ni
hahahaha
sebab musabab yang sahih 
sebab umo aku dah meningkat
T_T


dari sweet 19 ke sweet 20


sungguh aku tak percaya ini semua
kata kan ianya dusta semata2
katakan
:p


honestly aku nak cakap dekat orang2 yang tanye umo aku tu
yang umo aku baru 9 tahun
hahaha
boley.?
:p


macam tak caya je aku dah 20 weyh
hahahaha
dulu excited kemain bila la nak umo 20 keatas ni
ha sekarang rasa kan
tapi pada aku 20 tu bukan la tua sangat pun kan3




20 tahun ni still lagi muda belia ok uols
so jangan cop kami dah tua
kakah




tapi ape pun aku belum boleh bdi kira umo 20
sebab belum sampai lagi waktu nye
ehehehe
agak2 sampai ke tak ye
waallahualam




umo dah 20 
nak kawen a
ops 
agagatai
larik




adios amigos

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...