tekan follow kalau suke ye

Sunday, January 22, 2012

JADI CIKGU.. CIKGU.!


assalamualaikum w.b.t


hohoiiii
sape lepasan spm tu jadi lah cikgu
no objection ok
hehehe




adeh ni sume gara2 tengok cite bff la ni
dah nak buat entry pasal cikgu
ades


actually nak cite
yang aku tak suke jadi cikgu
biar pun bapak si sari yanti dalam cite tu cakap yang kerja cikgu ni bagus


bagus la dari segi gaji, pencen sume mende alah tu
bagus lagi sebab it's a noble profession
tapi pada aku biasa je



mybe main point sebab aku tak minat untuk jadi pendidik
sebab tu aku cakap biase je
:P




lagi pun nak jadi cikgu kena tahu teknik
tapi aku nak ajar orang pun tak gheti
kalo aku yang ajar mesti diorang tak paham
even aku paham
ahahaha


lagi pun aku rasa beban kerje cikgu ni berat gile
sebab pada aku tugas cikgu ni just untuk mengajar
tapi aku tengok cikgu2 aku kalau sukan ke ape ke dorang yang bertungkus lumus


yela budak sekolah la kata kan
bukan macam budak2 yang dah dok kat ipta/ipts
dah matang and tahu ape yang kena buat even tak di suruh


kadang2 tu aku kesian jugak dekat dorang
sepatot nye balik sekolah pukul 2.30
tapi extand kadang2 sampai pukul 5
semua sebab nak siap kan itu ini
ok ni contoh masa hari sukan ye


eleh kau ni cik eka pandai2 je macam a ko jadi cikgu
pelempang mau.?
hehek


even aku tak koje cikgu pun aku tau jugak la keje2 cikgu ni
sebab akak aku cikgu
pasal tu la aku tahu aktiviti cikgu cikgi ni
paham.?


kau tahu tak 
macek2 aku sibuk suroh aku jadi cikgu
ayat nye mesti same
"awak jadi jela cikgu macam nora tu ha senang sok"


nora merujuk pada kakak gua lol
bukan nora elena ye
jaoh ya amat perbezaan
huahuahua


haa tengok 
tak semesti nye keje cikgu je yang menjamin masa depan
banyak lagi keja yang kite boley buat
as long ianya halalal toyiban
heheh


maaf la pade guru2 sakalian
bukan nak membedik ke hape
just nak cite yang aku tak suke jadi cikgu
heheh


cukop la akak aku sorang jadi cikgu
adik mak aku punye anak dah 2 orang jadi cikgu
sedara belah mak aku pun dah 3 orang cikgu
adoiii
cukop2 la tu


pape pun aku harap cikgu2 cikgi2 sabar la ye melayan keletah anak murid 
dapat student macam aku ni pun bagus
dua masa bm tido je koje
ahaha


terok nye lahai
anak murid sapo la ni
ekeke


point : aku rindu kan cikgu bm aku
cikgu ahmad zambri
dari form 4 - 5 dia la yang ajar aku


dia la cikgu yang paling sporting pernah ajar aku
sampai kan aku tido 2mase pun tak marah
karangan tak pernah buat dia rilek je
sampai cakap macam ni kot
"syafika buatlah karangan tu ye exam lagi seminggu"
i still remember that moment
:'(


pape pun doa kan agar allahyarham tenang kat sana


adios amigos

15 comments:

misSbLurRy said...

nampak mudah tapi tak...
cikgu boleh berubah wajah mengikut keadaan....

bila sakit cikgu boleh jd doktor
bila KH cikgu jadi tukang kayu
bila sukan cikgu jadi pengadil
bila event cikgu jadi designer
bila camping cikgu jd guard

dan sebagai nyaaa

Nur Kiasatina ^_^ said...

Hye ! Sy dari kelab blogger jgk !! AWesome blog !! Done follow u :D , i will always support ur blog :D

Nur Kiasatina ^_^ said...

Hye ! Sy dari kelab blogger jgk !! AWesome blog !! Done follow u :D , i will always support ur blog :D

Ayu Na said...

i'm a teacher! :) dulu mmg xsuka pun jd cikgu..sbb kena paksa.. mak ayah cikgu..sedare mare cikgu..tp alhamdulillah, tuhan bg rezki..ni jlnnya :)

jd ckgu kerja yg mulia..bila awak ckp jd ckgu tu takdela bagus sgt..

it hurts me..and all the teachers..

.........cP~ said...

Saya pun tak suka jadi cikgu. Muahah. Jadi nurse lagi best kot. Kerja penat pun tak yah bawak kerja balik dah. Kalau nak buat duit lebih, buat double shif. Biar la orang cakap macam bangla pun. Ni dari pendapat kawan2 yang dah kerja la.

cik eka said...

mis blurry : huhu tu la psl

cik eka said...

kiasatina : huhu tq yunk^^

cik eka said...

ayu na : hoho
sb sy tak suke la cikgu
heheh

cik eka said...

cp : sme la kite
mueheheh

Joe_Hans said...

saya akan jadik panas hati kalau duk ajar org, tapi xpaham2.. hahaha

zOeY zAu YaH said...

kalau x minat mmg takleh buat apa la kan hehe..

hawiz said...

mmg berat nmpk..saya bkn cikgu..ihhi

cik eka said...

joe_hans : ha tula pasal
lagi2 kalau kita dah rase ianye betol then tibe2 org yang kite aja tu mbedik plak
hadoyaiiii
huhu

cik eka said...

zoey : tula pasal
kalu dah tak minat mg tak ley wt pe da
nk pkse lagi la tak
huhu

cik eka said...

hawiz : yup me too^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...