tekan follow kalau suke ye

Wednesday, December 14, 2011

MASKER MUKA


Assalamualaikum w.b.t


rajin tak aku update blog petang2 gini..kah3
rajin kan kan kan..
anguk2 cepat sebelom aku cepuk sorang2..haha
unsur2 paksaan..
yes berjaya buat korang anguk..koh3


aku sangat rajin hari ini ye kawan2..
weyh cik eka..
sape kawan kau ni ha..
awk la kawan saya kan kan kan..
anguk cepat..haha


actually entry ni khas nye untuk ladies ok..
tapi yang boboy poms boley kalo nak try..ahakz
try ape ni..ishh
kau ni type tu boleh tak straight to the point tak yah la nak berbelit sangat..


ok2 aku cakap ni haa..
asal tak menyempat sangat kau orang ni ha..
meh sini aku bagi flying kick sikit bio senyap..haa
bagus senyap pun.. :p


aku nak cakap yang aku buat masker untuk muka
ahaha
itu pun nak kecoh ke eka oi..


ehh wajib a kecoh..
buat sendirik la brader..
tak de beli2 ni..
buat perabeh duet je okme ni..


tujuan buat mende alah ni sebab aku punyer muka dah banyak tumbuh jerawat yang membuat kan aku kurang self confident..
haha paham
kalo tak paham buat2 paham jela ye..


cuti sem la kata kan..
makan pun overdos..
almaklom la dok uma sewe dok ngadap mee sedap je..huaa
T_T
Kalo kat umah makan yang sedap2..ahakz
mak masak op coz la sedap weyh..


tu sebab jerawat naik bagai cendawan tumbuh lepas hujan ni..
adehh
sekse tahu ngak.?
 so nak me’nyah’ kan jerawat ni aku buat la masker ni 


haa macam ni la ghupe nye masker yang aku buat tu..


bahan2 kalo kau nak buat sendiri kat umah..
·         Tepung beras
·         Asam jawa


see due mende yang boleh kau dapat kat ceruk dapur uma kau je kot..
free tapi sebelum tu kena la beli dulu kan..ekeke



cara nak buat
1.    amek asam jawa tak kesah lah yang ade bijik ke tak de bijik ke..
kalo ade bijik kau amek and kau buang kan bijik die ok..


macam mana nak buang bijik dia tu..adeh
macam ni kau letak la asam jawa tu dekat mangkok den letak air sikit..
depends la tengok kau punye asam tu banyak mana..
jangan bagi dia cair sangat ok


guna la jari jemari kau yang halus gebu tu untuk buang kan bijik2 dia..
so tinggal kan ape yang perlu sahaja..
paham..
tak paham.? nanti kau dah buat kau paham la..hahaha


dah tu letak kan aje la tepung beras tu dalam air asam yang kau dah perah tadi and yang dah tak de bijik tu..
kacau bagi sebati kalau agak keras tambah air sikit ok..
dah siap


bersedia untuk berkhidmat dekat muka kau orang yang berjerawat tu..
tapi jangan la buat sekali je..
ingat masker ni magic masker ke pakai sekali terus wow..
meletup kebabomm..
no no no..


same jugak kalau kita pakai pencuci muka tu tak kan hari ni pakai besok terus putih melepak macam raja kapurrrr tu kan..ahaha
kalau ade aku pun nak..keh3
  
  
then kau apply la kat muka kau..
tak kesah la nak buat dekat tempat yang berjerawat je ke atau satu muka..
aku buat satu muka..
haha


biar kan sampai dia betul2 kering ok..
then baru la cuci..
tak kesah kau nak cuci macam mana sekali pun..


so lihat lah hasil nye..
pada aku its work..
tapi tak tahu la pada kau orang..
setiap orang tu lain okey..


pape pun nak try2 lah..
kalau bertambah jerawat kau jangan salah kan aku ok..
sape suruh kau cube..muahaha
*larikkk


adios amigos

6 comments:

zera eira said...

same goes to me.. :)
tp, zera guna oxy10! its amazing! but, i like ur way! :)

cik eka said...

zera : hehe
stkt ny pki oxy cam bese je
hoho

Paris Lipton said...

wahhh nice info ni..

cik eka said...

paris lipton : pewitt retis dtg :)
hehe
cuba la
insyaALLAH ok
ngee

nini said...

saya guna bio oil je...hehe

cik eka said...

nini : hehe bkn ke bio oil utk hilng kn kesan parut an

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...